Season 1

The Vampire Diaries 1x1 "Pilot"


Το επεισόδιο ξεκινάει με κάποιον να μιλάει για την ζωή του, είναι ο Stefan και λέει: "Για πάνω από έναν αιώνα ζούσα κρυφά, κρυβόμουν στις σκιές, μόνος στον κόσμο. Μέχρι σήμερα. Είμαι βρικόλακας. Αυτή είναι η ιστορία μου."
Έξω από το Mystic Falls, ένα νεαρό ζευγάρι τσακώνεται μέσα στο αμάξι μέχρι που αντιλαμβάνονται πως στον δρόμο υπάρχει κάποιος ξαπλωμένος στην μέση του δρόμου. Το αγόρι βγαίνει έξω να κοιτάξει για τον άνθρωπο. Εκεί δέχεται επίθεση. Η κοπέλα, αδυνατόντας να βρει σήμα βγαίνει έξω από το αμάξι και φωνάζει το αγόρι της. Ξαφνικά το σώμα του αγοριού προσγειώνεται στο παμπρίζ του αυτοκινήτου. Ουρλιάζει και αρχίζει να τρέχει πανικοβλημένη και δέχεται και αυτή επίθεση από κάποια δύναμη που δεν φαίνεται.

Η φωνή του Stefan συνεχίζει: "Δεν έπρεπε να γυρίσω πίσω. Ξέρω τον κίνδυνο. Αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Έπρεπε να την γνωρίσω."
Στο σπίτι των Gilbert, η Elena βρίσκεται στο δωμάτιό της και γράφει στο ημερολόγιό της: Αγαπημένο μου ημερολόγιο: Σήμερα θα είναι διαφορετικά. Πρέπει να είναι. Θα χαμογελάσω και θα είναι πιστευτό το χαμόγελο μου. Αυτό το χαμόγελο θα λέει "Είμαι μια χαρά, ευχαριστώ." "Ναι, αισθάνομαι πολύ καλύτερα." Δεν θα είμαι πια το μικρό λυπημένο κοριτσάκι που έχασε τους γονείς του. Θα κάνω καινούργια αρχή, θα γίνω κάποια νέα. Είναι ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρω."

Στο λύκειο του Mystic Falls, ο Stefan  υποχρεώνει (με δύναμη βρικολάκων) την γραμματέα του σχολείου να τον δεχτεί ως μαθητή στο σχολείο ενώ η Bonnie (καλύτερη φίλη της Elena) και η Elena τον κοιτάνε από πίσω. 

Η Elena βλέπει τον Jeremy(τον αδερφό της) να μπαίνει στην τουαλέτα των αντρών και τον ακολουθεί και τον κατηγορεί πως παίρνει ναρκωτικά. Όταν η Ελένα βγαίνει έξω από τις τουαλέτες πέφτει πάνω στον Stefan. Συμπεριφέρονται περίεργα-άβολα μέχρι που η Elena φεύγει κοιτάζοντάς τον.

Στο μάθημα του κύριου Tanner, η Bonnie στέλνει μήνυμα στην Elena πως ο Stefan την κοιτάει επίμονα.

Στην συνέχεια, στο νεκροταφείο του Mystic Falls, η Elena κάθεται στον τάφο των γονιών της και γράφει στο ημερολόγιό της: Αγαπημένο ημερολόγιο, τα κατάφερα κατά την διάρκεια της μέρας. Πρέπει να έχω πει "Είμαι μια χαρά, ευχαριστώ" τουλάχιστον 37 φορές. Και δεν το εννοούσα ούτε μια. Αλλά κανείς δεν το πρόσεξε. Όταν κάποιος σε ρωτάει πως είσαι, στην πραγματικότητα δεν περιμένει απάντηση.

Ξαφνικά, το τοποίο γεμίζει με ομήχλη και ένας κόκορας προσγειώνεται σε έναν τάφο. Προσπαθεί να το αγνοήσει και να το διώξει, αλλά όταν γυρνάει είναι ακόμα εκεί και αρχίζει να τρέχει φοβισμένη. Πέφτει κάτω και σε ένα λοφάκι βλέπει τον Stefan να κάθεται εκεί. Ρωτάει αν είναι καλά και πως ήρθε να δει την οικογένειά του. Τότε συστήνονται. Βλέπει το δαχτυλίδι του και μετά αντιλαμβάνεται πως αιμορραγεί.  Τότε εκείνος αλλάζει όψη και της λέει πως πρέπει να φύγει.

Αργότερα στο σπίτι των Salvatore  ο Stefan γράφει στο ημερολόγιό του για την συνάντησή του με την Elena: "Έχασα τον έλεγχο σήμερα. Ό,τι έχω θάψει μέσα μου, βγήκε στην επιφάνεια. Απλά δεν μπορώ να της αντισταθώ'".

Στο Mystic Grill, ο Jeremy ρωτάει την Vicki γιατί τον αγνοεί. Εκεί κοντά, ο Matt (αδερφός της Βίκυ και πρώην της Ελένα) και ο Tyler(γιος του δημάρχου) συζητάνε για την σχέση της Vicki με τον Tyler.
Στο σπίτι των Gilbert, η Elena εκλήσεται όταν βλέπει τον Stefan στην εξώπορτα όταν βγαίνει έξω. Της επιστρέφει το ημερολόγιό της και την καλεί να πάνε στο Mystic Grill μαζί.
Πίσω στο Mystic Grill, ο Matt και η Bonnie μιλάνε για την Elena και κοιτάνε τον Stefan και εκείνη να μπαίνουν μαζί στο μαγαζί. Ο Matt συστήνεται. Σε ένα τραπέζι ο Matt, η Caroline (φίλη Ελένας), ο Stefan, η Elena και η Bonnie μιλάνε και η Caroline αναφέρει το πάρτυ των Falls.
Στο σπίτι των Salvatore, Zach (συγγενής του Στέφαν) μπαίνει στο δωμάτιο του Stefan, κρατώντας ένα χαρτί με μια λίστα από μυστήριους θανάτους. Ο Stefan του λεει πως έχει τα πάντα υπό τον έλεγχό του και όταν ο Zach φεύγει, πάει σε ένα ντουλάπι και παίρνει ένα βιβλίο που μέσα του είχε την φωτογραφία μιας νέα γυναίκας η οποία μοιάζει πολύ με την Elena, και πάνω στην φωτογραφία γράφει "Katherine 1864".
Στο πάρτυ στο Falls, ο Stefan φτάνει και η Caroline τον περιτριγυρίζει. Γύρω γύρω από την φωτιά, η Bonnie δίνει στην Elena ένα μπουκάλι ποτού και έχει ένα όραμα θανάτου. Φεύγει ενώ ο Elena βλέπει τον Stefan πίσω της. Στην γέφυρα, η Elena του λέει για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα  που οι γονείς της είχαν. Ο Stefan της λεει πως δεν θα είναι στεναχωρημένη για παντα...

Πίσω στο πάρτυ, ο Matt λέει στην Elena πως ακόμη πιστεύει πως μπορούν να είναι μαζί σαν ζευγάρι. Η Caroline τρώει χυλόπιτα από τον Stefan. Ο Στέφαν προσεγγίζει την Elena, η οποία βλέπει τον Jeremy να φεύγει στο δάσος και τον ακολουθεί. Ανακαλύπτει το σώμα της Vicki. Επιστρέφουν στο πάρτυ για βοήθεια ενώ ο Stefan έχει εξαφανιστεί.
Στ σπίτι τον Salvatore, ο Στέφαν επιστρέφει και λεει στον Zach για την επίθεση. Στο δωμάτιό του, εμφανίζεται ένα κοράκι και όταν πετάει μακρυά έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον μεγαλύτερο αδερφό του τον Damon. Ο Stefan ρωτάει τον Damon γιατί επέστρεψε αλλά δεν παίρνει απάντηση.

Στο Falls, η Bonnie λέει στην Elena για το όραμά της. Στο δωμάτιο του Stefan, ο Damon προκαλεί τον μικρό του αδερφό μέχρι που ο Stefan δείχνει το βαμπιρικό του πρόσωπο και τσακώνονται ώσπου πετάγονται και οι δυο έξω από το παράθυρο. Έξω ο Damon τον προηδοποιεί να μην τα ξαναβάλει μαζί του και πετάει τον Στέφαν στο γκαράζ.

Στο Mystic Grill, η Bonnie μιλάει στην απογοητευμένη Caroline η οποία ζηλεύει την Elena και που νομίζει πως την ανταγωνίζεται. Στο νοσοκομείο η Vicki ξυπνάει και ψιθυρίζει στον Μάτ την λέξη "Βρικόλακας".

Η Ελένα γράφει στο ημερολόγιό της: Αγαπημένο ημερολόγιο - "Δεν μπορούσα να είμαι πιο λάθος. Νόμιζα πως μπορούσα να χαμογελάω και να το ξεπεράσω. Πως μπορώ να προσποιηθώ πως όλα είναι εντάξει." Εν τω μεταξύ ο Stefan, στο σπίτι του, κοιτάει την φωτογραφία της Katherine και γράφει στο δικό του ημερολόγιο: "Είχα ένα σχέδιο. Ήθελα να αλλάξω το ποιος ήμουν. Να φτιάξω την ζωή μου με κάποιον νέο, κάποιον χωρίς το παρελθόν.''  "'Χωρίς τον πόνο, κάποιος ζωντανός".  Η Elena συνεχίζε:ι στο ημερολόγιό της: "Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Τα άσχημά πράγματα μένουν μαζί σου. Σε ακολουθούν''.

Στο τέλος του επισοδείου η Ελένα ζητάει από τον Στέφαν να περάσει μέσα στο σπίτι... (Οι βρικόλακες πρέπει να προσκληθούν από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού για να μπουν μέσα στο σπίτι αλλιώς δεν μπορούν.)
The Vampire Diaries 1x2 "The Night Of The Comet"


Στο Mystic Falls ετοιμάζονται για μια γιρτή για να γιορτάσουν τον κομήτη που θα περάσει. Η Vicki 
βρίσκεται στο νοσοκομείο και αναρώνει μετά την επίθεση του Damon. Ο Stefan πηγαίνει στο νοσοκομείο 
και προσπαθεί να κάνει την Vicki να ξεχάσει για την επίθεση αλλά τον διακόπτει ο Matt. O Jeremy 
συνεχίζει να παίρνεται με ναρκωτικά και να έχει αισθήματα για την Vicki. 
Σε μια συνάντηση γονέων ο καθηγητής Tanner προηδοποιεί την Θεία Jenna πως ο Jeremy έχει 
πρόβλημα και χρειάζεται στενή παρακολούθιση. Η Elena πηγαίνει στο σπίτι των Salvatore για να 
μιλήσει στον Stefan, αλλά βρίσκει τον Damon. Ο Damon της λέει για την προηγούμενη κοπέλα του 
Stefan με μια κοπέλα ονόματι Katherine, και όταν ο Stefan φτάνει στο σπίτι του, η Elena εκπλήσεται 
όταν βλέπει πως αναστατώθηκε πως εκείνη πήγε εκεί. 
Εν τω μεταξύ, η μνήμη της Vicki αρχίζει να επανέρχεται και ο Damon χρησιμοποιεί την δύναμή του 
για να την κάνει να ξεχάσει το τι συναίβει. 
Στο εν τω μεταξύ, η Elena αντιλαμβάνεται πως πρέπει να πει στον Stefan το πως αισθάνεται για 
κείνον και έτσι φιλιούνται για πρώτη φορά ενώ ο κομμήτης λαμπιρίζει στην ατμόσφαιρα πάνω από το 
Mystic Falls. 
The Vampire Diaries 1x3 "Friday Night Bites"
Η Elena προσπαθεί να ανγοήσει τις πρηδοποιήσεις της Bonnie για τα ανησυχητικά κύματα που έλαβε
από τον Stefan. Ο Tyler προσπαθεί να ντροπιάσει τον Stefan ρίχνωντάς του μια μπάλα ποδοσφαίρου,
αλλά ο Stefan χωρίς υπερβολική προσπάθεια την πιάνει και του την πασάρει πίσω, εντυπωσιάζοντας
τους πάντες με την επιδεξιότητά του. Ο κύριος Tanner παίρνει στην ομάδα τον Stefan. Η Elena
προσκαλεί τον Stefan και την Bonnie για βραδινό, ελπίζοντας πως οι δυο τους θα δεθούν αλλά η βραδιά
διαταράσεται όταν έρχονται απρόσκλητοι ο Damon με την Caroline. Tέλος, η πόλη έχει σοκαριστεί από
τους συνεχούς θανάτους.

The Vampire Diaries 1x4 "Family Ties"Η Elena ζητάει από τον απρόθυμο Stefan να πάνε μαζί στον χωρό που γίνεται στο Πάρκο των Ιδρυτών.
Η Vicki τα βρήσκει με τον Jeremy αλλά αργότερα τον κατηγορεί πως κρύβει από την θεία του Jenna
την ανάμειξή τους με τα ναρκωτικά. Εν τω μεταξύ, ο Zach αποκαλύπτει στον Stefan ένα οικογενειακό
μυστικό (ότι από γενιά σε γενιά φυτεύουν ιεροβότανα για να προστατεύονται από τους βρικόλακες). Ο
Damon λεει στην Elena την μυστική ιστορία της οικογένειας Salvatore και πως είναι το ομοίωμα της
πρώην του Stefan. Ο Stefan προσπαθεί να βγάλει τον Damon από την ζωή του χωρίς να προδώσει το
μυστικό τους. Επίσης, η Elena πιστεύει πως ο Damon εκμεταλεύεται την Caroline όταν βλέπει τα
σημάδια δαγκώματος στον λαιμό της και προσπαθεί να της βρει κάποια βοήθεια.
The Vampire Diaries 1x5 "You're Undead to Me"
Ο Stefan ελπίζει πως το σχέδιό του να ξεφορτωθεί τον Damon δουλεύει. Η Elena και η Jenna ανησυχούν για την σχέση του Jeremy με την Vicki. Ο Stefan αποφασίζει να αποκαλύψει μέρος του παρελθόντος του στην Elena. Σε έναν έρανο που κάνουν τα παιδιά πλένοντας αμάξια, η Bonnie εκπλήσσεται από τις δυνάμεις που ανακαλύπτει πως έχει και δεν ήξερε τίποτα, και έτσι πηγαίνει στην γιαγιά της. Τέλος, η Elena ακούει μια ενοχλητική ιστορία για την οικογένεια Salvatore από έναν ξένο.

The Vampire Diaries 1x6 "Lost Girls "H Elena απαιτεί από τον Stefan να της εξηγίσει όλα αυτά τα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο Mystic Falls. Μέσα από αναμνήσεις του ο Stefan της εξηγεί πως ο ανταγωνισμός του με τον Damon ξεκίνησε πίσω στον Εμφύλιο Πόλεμο όταν στην ζωή τους μπήκε η Katherine, η αγάπη της ζωής τους, η βρικόλακας που τους μετέτρεψε. Στο παρόν, ο Damon παρορμητικά παίρνει υπό έλεγχο το μέλλον της Vicki, και μια μπερδεμένη και φοβισμένη Vicki τρέχει να ξεφύγει. Επίσης, η σερίφης Forbes (μητέρα της Caroline), o δήμαρχος Lockwood, ο Logan και άλλοι παίρνουν δραστικά μέτρα για να προστατέψουν την πόλη τους.
The Vampire Diaries 1x7 "Haunted "Μιας και η συμπεριφορά της Vicki γίνεται όλο και πιο επικύνδυνη, ο Stefan προσπαθεί να την βοηθίσει. Η Elena προσπαθεί να πείσει τον Jeremy να μείνει μακριά από την Vicki. Η Caroline δίνει στην Bonnie ένα κολλιέ που πήρε από τον Damon για να το φορέσει με το Αποκριάτικο κουστούμι της, και όταν ο Damon προσπαθεί να το πάρει πίσω, εκπλήσεται από τις ικανότητες της Bonnie. Η Bonnie συζητά για το γεγονός με την γιαγιά της και μαθαίνει περισσότερα για το παρελθόν της οικογένειάς της. Προσπαθώντας να της ανεβάσει το ηθικό της Vicki, ο MattTrying την πηγαίνει στο στοιχειωμένο σπίτι, αλλά η βραδυά πέρνει μια τρομερή τροπή.
The Vampire Diaries 1x8 "162 Candles"Στα γενέθλιά του, ο Stefan εκπλήσεται όταν δέχεται επίσκεψη από την Lexi, μια από τις παλιές του φίλες (την ξέρει για 100 χρόνια περίπου). Η Elena επειδή είναι αναστατωμένη από τα γεγονότα που έγιναν στο στοιχειωμένο σπίτι προσπαθεί να μείνει μακριά από τον Stefan, αλλά όταν πάει να τον δει και βλέπει την Lexi, γύρνάει λέγοντάς της πως θα γυρίσει σε πιο κατάλληλη στιγμή.
Ο Damon χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να πείσει την Caroline πως είναι φίλος και να οργανώσει ένα πάρτυ στο  The Grill εκείνη την νύχτα. Όταν η Elena επιστρέφει για να δει τον Stefan, η Lexi της λέει πως είναι τα γενέθλια του Stefan σήμερα.Η Elena και η Jenna εκπλήσσονται από την νέα συμπεριφορά του Jeremy. Μετά από επέμβαση του Damon, η Caroline προσπαθεί να πάρει το μενταγιόν από την Bonnie. Μετά από άλλη επίθεση που γίνεται η αστυνομία βρίσκεται στο The Grill, όπου ο Damon δείχνει την Lexi. Τέλος, ο Damon προσφέρεται να βοηθίσει την σερίφη Forbes με τo "πρόβλημα βρικολάκων".

The Vampire Diaries 1x9 "History Repeating"

O Jeremy έχει νέο καθηγητή ιστορίας τον Alaric Saltzman και τον συστίνει στην Jenna. H Bonnie έχει εφιάλτες με μια πρόγονή της την Emily. Παρά τις προσπάθειες της Elena να ηρεμίσει τα πνεύματα, η Bonnie και η Caroline συνεχίζουν να τσακώνονται για το μεταγιόν. continue to argue over the medallion. Όταν τα κορίτσια κάνουν κάλεσμα πνευμάτων για να αποφασίσουν τι να κάνουν, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πολύ πιο περίεργο από ότι περίμεναν. Το σώμα της Bonnie το καταλαμβάνει η Emily και καταστρέφει το μεταγιόν, αλλά πριν η Emily φύγει από το σώμα της Bonnie ο Damon δαγκώνει την Bonnie, με σκοπό να δαγκώσει την Emily. Ο Matt στιρίζει την Caroline. Ο Damon επιτέλους αποκαλύπτει στον Stefan τον κύριο λόγο για τον οποίο έχει επιστρέψει στο Mystic Falls, για να βγάλει την Catherine από το τούνελ!
The Vampire Diaries 1x10 "The Turning Point"
Αφού διάβασε το ημερολόγιο που είχε αφήσει ως κληρονομία ένας πρόγονος Gilbert, ο Jeremy εμπναίεται και γυρνάει σε ένα από τα παλιά του χόμπυ, το σχέδιο, που είχε εγκαταλείψει μετά το θάνατο των γονιών του. Προς έκπληξη όλων, ο Matt kai h Caroline συνεχίζουν να κάνουν πολύ παρέα. Όταν η σερίφης Forbes λέει στον Damon πως υπήρξε και άλλη επίθεση, εκείνος προσφέρεται να την βοηθίσει να αντιμετωπίσουν τον δολοφόνο και μαθαίνει πολλές πληροφορίες για τις ιδρυτικές οικογένειες.
Ο Alaric επεμβαίνει στο να βοηθίσει τον Jeremy και τον Tyler σε έναν τσακωμό που είχαν με τον 
δήμαρχο Lockwood. Ο Stefan και η Elena έρχονται πιο κοντά, αλλά όλα αλλάζουν όταν η Ελένα μαθαίνει κάτι τυχαίως. Ο Stefan και η Elena κάνουν έρωτα για πρώτη φορά, αλλά αμέσως μετά βρίσκει την φωτογραφία της Katherine, τρέχει έξω πληγωμένη και μπλέκεται σε ένα αυτοκινιτιστικό ατύχημα, αλλά σύντομα καταλαβαίνει πως ο άντρας που χτύπισε δεν ήταν άνθρωπος..

The Vampire Diaries 1x11 "Bloodlines"
O Damon κάνει ένα ταξίδι στη Georgia, όπου εκπλήσει ένα παλιό φλέρτ, την Bree, και της ζητάει την βοήθεια για το πως θα ανοίξει το μνήμα-τούνελ. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο Damon έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την Lee κάποια που είναι διατηθημένη να τον κάνει να πληρώσει για λάθη του παρελθόντος. Ο Stefan ανοίγεται στην Γιαγιά της Bonnie, για να κάνει την "φίλη" του να ξεπεράσει τους φόβους της και να δεχτεί τις δυνάμεις της. Ενώ έκανε έρευνα σε μια εργασία στην βιβλιοθήκη του σχολείου, ο Jeremy γνωρίζει την Anna (η οποία είναι βρικόλακας) που έχει τις δικές της θεορίες για την λαογραφία του Mystic Falls. Όταν ο Damon επιστρέφει από την Georgia, ο Stefan τον περιμένει με νέα που θα αλλάξουν τον κόσμο τους.

The Vampire Diaries 1x12 "Unpleasantville"
Όσο ο Stefan και ο Damon προσπαθούν να μάθουν την πραγματική ταυτότητα του νέου βρικόλακα στην πόλη, ο Stefan δίνει στην Elena δίνει περισσότερο ιεροβότανο μέσω ενός κοσμήματος για να προστατέψει αυτή, την οικογένειά της και τους φίλους της. Χρειάζοντας λεφτά ο Matt προσλαμβάνεται στο Mystic Grill, όπου πρώην πρωταθλιτής της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου δουλεύει ως μπαρ μαν. Ο Ben βοηθάει την Bonnie όταν προσέχει πως ο Damon την ενοχλεί. Ο Damon και ο Stefan συνοδεύουν την Elena σε έναν σχολικό χορό με θέμα το 1950, όπου ο Alaric συστίνεται στον Damon.  Ο βρικόλακας (Noah) που καταδιώκει την Elena ήξερε την Katherine, τον σκότωσαν τα αδέρφια Salvatore. Πριν πεθάνει λέει πως το μυστικό για να μπούν στο μνήμα βρίσκεται στο ημερολόγιο του Gilbert. 
Ενώ η  Jenna και ο Alaric περπατάνε προς το σπίτι μετά το πάρτυ, ο Alaric λεει στην Jenna πως την γυναίκα του την λέγανε Isαbel, το ίδιο όνομα όπως η βιολογική μητέρα της Elena. Εν τω μεταξύ, η Anna προσπαθεί να κρατάει τον Jeremy από κοντά, γιατί θέλει να πάρει στα χέρια της το ημερολόγιο του προγόνου του. 
Στο τέλος του επεισοδίου, αποκαλύπτεται πως η Anna και ο Ben είναι βρικόλακες και πως έχουν κάποια ερωτική σχέση μεταξύ τους.
The Vampire Diaries 1x13 "Children Of The Damned "Το επεισόδιο ξεκινάει με τον Damon να διακόπτει την Elena και τον Stefan iστο κρεβάτι. Ο Damon τους υπενθυμίζει πως μπορεί να είναι έμπιστος και μετά φεύγει. Η σκηνή μετά πηγαίνει στον Damon και την Katherine το 1864. Με πισωγυρίσματα, ο Stefan και ο Damon καλούν παλιές τους μνήμες από τους ανθρώπους της πόλη τότε, μαζί και τον πατέρα τους τον Giuseppe Salvatore, οδηγώντας στα συνταρακτικά γεγονότα που οδήγισαν στην ρίξη των σχέσεων μεταξύ τους.
Στο παρόν, η Bonnie βγαίνει με τον Ben, φρικάρει όταν ανακαλύπτει πως ο Ben είναι βρικόλακας. Η Elena βοηθάει ενώ ο Stefan και ο Damon προσπαθούν να βρουν το ημερολόγιο των προγώνων της. Ο Stefan μαθαίνει τι κρύβει στην πραγματικότητα ο καθηγητής ιστορίας Alaric καθώς και πως ο τρόπος για να μπούν στο μνήμα είναι στο Grimoire. 
Αν και η Anna έκλεψε το ημερολόγιο πριν ο Stefan μπορέσει να το πάρει από τον Alaric, ο Stefan έχει ένα αντίγραφο που είχε κοπιάρει ο Alaric. Ο Stefan και η Elena πηγαίνουν στον τάφο του Giuseppe Salvatore για να βρουν το βιβλίο με τα ξόρκια της Emily. Η Anna αποκαλύπτεται πως είναι η κόρη της Pearl, μια από τις βρικόλακες που βρίσκονται παγιδευμένες στο μνήμα κάτω από το Church Fell. Ο Damon της παίρνει το ημερολόγιο και πηγαίνει στο μνήμα του πατέρα του. Στο τέλος του επεισοδίου η Elena εξαφανίζεται.
The Vampire Diaries 1x14 "Fool Me Once"H Elena ξυπνάει και ανακαλύπτει πως αυτή και η Bonnie έχουν απαχθεί από την Anna και τον Ben. Ο Stefan ζητάει την βοήθεια του Damon για να τις βρούν, αλλά εκείνος αρνείται/ Με την βοήθεια της Γιαγιάς, ο Stefan τελικά σώζει την Elena και την Bonnie. 
Ο Stefan στην συνέχεια σκοτώνει τον Ben επειδή δεν υπάκουσε στο να φύγει από την πόλη. Ο Jeremy ζητάει από την Anna να πάνε σε ένα πάρτυ στο δάσος, χωρίς να ξέρει πως εκείνη έχει τους δικούς της λόγους που να θέλει να τον συναντήσει εκεί. Με την βοήθεια της Bonnie και της γιαγιάς της, το μνήμα ανοίγει και ο Damon αντιλαμβάνεται πως η Katherine δεν είναι μέσα. Η Anna μπαίνει στο μνήμα και βοηθάει την μητέρα της Pearl να δραπετεύσει.
Ο Stefan λεει στον Damon ότι η κατάρα του μνήματος λύθηκε προσωρινά και πως πρέπει να φυγουν αμέσως για να μην  παγιδευτούν εκεί για πάντα. 
Έξω από το μνήμα, η Elena βλέπει πόσο αναστατωμένος είναι ο Damon και τον αγκαλιάζει. 
Ο Damon επισκέπτεται το δωμάτιο της Anna στο ξενοδοχείο, όπου μαθαίνει πως ένας φύλακας της ενορίας άφησε τότε την Katherine να φύγει, και πως ποτέ δεν ήταν μέσα στο μνήμα. Η Anna 
παραδέχεται πως είχε δει την Katherine στο Σικάγο το 1983, αλλά η Katherine δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον Damon. 
Στο σπίτι, η Bonnie πηγαίνει να ελέγξει την γιαγιά της, αλλά αντιλαμβάνεται πως δεν αναπνέειΕίναι ξεκάθαρο πως έχει πεθάνει. Η Bonnie φωνάζει την Elena, η οποία καλεί ασθενοφόρο. 
Το επεισόδιο τελειώνει με τους βρικόλακες εγκλωβισμένους στο μνήμα να σπρώχνουν την πόρτα και να δραπετεύουν μέσα στην νύχτα.
The Vampire Diaries 1x15 "A Few Good Men"Matt και η Caroline εκπλήσσονται από την ξαφνική είσοδο της μητέρα του Matt, Kelly. Ο Stefan και η Elena ανησυχούν για την νέα συμπεριφορά του Damon. Η σερίφης ζητάει από τον Damon να πάρει μέρος σε ένα bachelor πάρτυ. Ο Alaric ανακαλύπτει σοκαριστικά μυστικά για το παρελθόν του. Με την βοήθεια της Jenna και του Stefan, η Elena είναι αποφασισμένη να μάθει ότι μπορεί για την βιολογική της μητέρα, αλλά η αλήθεια μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από όση αντέχει.
The Vampire Diaries 1x16 "There Goes the Neighborhood"H Anna πηγαίνει στον Damon για επίσκεψη μαζί με επισκέπτη έκπληξη. Η Elena και ο Stefan 
πηγαίνουν σε ένα άβολο διπλό ραντεβού με την Caroline και τον Matt, αλλά ο Stefan και ο Matt 
ανακαλύπτουν πως έχουν κάποια κοινά. Η Jenna επανασυνδέεται με την παλιά της φίλη Kelly, και η σχέση του Jeremy με την Anna παίρνει μια απροσδόκιτη τροπή.


Link: http://isohunt.com/torrent_details/170061433/Vampire+Diaries+S01e16?tab=summary


Υπότιτλοι: http://www.tvsubtitles.net/subtitle-149664.html
The Vampire Diaries 1x17 "Let The Right One In"


Όταν ο Stefan και ο Damon κάνουν ένα νέο επικύνδινο εχθρό, ο Stefan βρίσκεται σε μια επικύνδηνη κατάσταση. Ο Damon και η Elenaπροσπαθούν να πείσουν τον Alaric να συνεργαστούν και να βοηθίσουν τον Stefan. Ο Matt ελπίζει πως η μητέρα του, Kelly, μπορεί να επέστρεψε για να μείνει για τα καλά. Η Caroline ανακαλύπτει κάτι που σοκάρει τους πάντες στην πόλη.
The Vampire Diaries 1x18 "Under Control"


Ενώ ο Stefan αγωνίζεται να ελέγξει την νέα του κατάσταση, η Elena και ο Jeremy εκπλήσσονται από την επίσκεψη του θείου τους John Gilbert. 
Ο Alaric έχει μια άβολη συζήτηση με την Elena για την Isαbel. Σε μια γιορτή για τους Ιδρυτές της 

πόλης, ο Stefan εμφανίζει μια σπάνια πάρτυ-άνιμαλ συμπεριφορά. Ο Damon προσπαθεί να ανακαλύψει γιατί επέστρεψε ο Θείος John στην πόλη, αλλά όλο αυτό μετατρέπεται σε κάτι δυσσάρεστο γεγονός.  Ένα περιστατικό προκαλεί πρόβλημα στον Matt και τον Tyler, και η σχέση του Matt και της μητέρας του Kelly, φτάνει σε ένα κατώτερο επίπεδο. Εν τω μεταξύ, η προσπάθεια της Elena να ανεβάσει ψυχολογικά τον Jeremy δεν πάει καλά και εκείνος αποφασίζει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του.
The Vampire Diaries 1x19 "Miss Mystic Falls"Στο Gala της ημέρας Ιδρυτών, η Elena και η Caroline ανταγωνίζονται για τον τίτλος της "Miss Mystic Falls" μαζί και με άλλες κοπέλες. Ο Stefan υποτίθεται πως είναι ο συνοδός της Elenaαλλά όταν δεν περιμένει γι'αυτήν όπως ήταν κανονισμένο στην σκάλα ο Damon μπαίνει μπροστά και παίρνει την θέση του! (Αχχχ!!!). Ο Damon και η Elena πηγαίνουν εκεί που είναι και τα άλλα κορίτσια και αρχίζουν τον χορό (αχχ και πάλι!). Στο πρώτο κομμάτι του χορού τα ζευγάρια απαγορεύεται να αγγίζονται μιας και συμβολίζει την "οικειότητα της κοντινής αφής".
Η Elena χαίρεται που η Bonnie επέστρεψε στην πόλη, αλλά η Bonnie κατηγορεί τον Stefan και τον Damon για τον θάνατο της γιαγιάς της και λεει στην Elena πως δεν θα την αναγκάσει να επιλέξει ανάμεσα σ'αυτήν και τα αδέρφια γι αυτό και της ζητάει να την αφήσει μόνη της.
Ο Johnathan Gilbert καταφέρνει να εκφοβίσει τον Damon, αλλά το σχέδιό του δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Damon ανακαλύπτει πως ο Stefan κρύβει ένα επικύνδηνο μυστικό που θα μπορούσε να επιρρεάσει όλους στην πόλη. Ο Stefan άρχισε να πίνει ανθρώπινο αίμα και δεν μπορεί να το ελέγξει!
The Vampire Diaries 1x20 "Blood Brothers"Ενώ ο Stefan παλεύει να έρθει σε συμφωνία με το παρελθόν του, ταυτόχρονα με τον Damon 
αποκαλύπτουν στην Ελένα μέρος του παρελθόντος τους, μέχρις ότου μαθαίνει τα πάντα για το πως έγιναν βρικόλακες.  Η Pearl έχει μια άσχημη αναμέτρηση με τον John Gilbert. Ο Damon και οAlaric προσπαθούν να βρουν παλιές εφευρέσεις πριν από τον John. Η φιλία και το φλερτ μεταξύ του Jeremy και της Anna συνεχίζει να αυξάνεται.  
The Vampire Diaries 1x21 "Isabel"
Η Isabel επιστρέφει στην πόλη και ζαλίζει τον Alaric με την συμπεριφορά της και τις απαιτήσεις της στο να συναντήσει την Ελένα. Όταν μάνα και κόρη επιτέλους συναντιούνται, η Isαbel αρνείται να απαντήσει τις περισσότερες ερωτήσεις της Elena, αλλά αποκαλύπτει πως δεν θα την σταματήσει τίποτα στο να βρει την μυστήρια εφεύρεση που ο Johnathan Gilbert αναζητεί. Οι επικύνδηνες κινήσεις της Ισαβέλ κάνουν τον Στέφαν, Damon και Bonnie να επέμβουν και να βοηθίσουν την Elena με την κατάσταση.
The Vampire Diaries 1x22 "Founder's Day "H γιορτή για την μέρα των Ιδρυτών επιτέλους έφτασε, και όλοι είναι απασχολημένοι με τις 
προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής για το πλωτό και τα πυροτεχνήματα για την 150η επέτειο της μέρας των Ιδρυτών. 
Ο Στέφαν αισθάνεται άβολα με την νέα συμπεριφορά του Damon προς την Ελένα, αλλά η Ελένα 
ανησυχεί περισσότερο για την αποκατάσταση της σχέσης της με τον αδερφό της τον Jeremy. O Jeremy ανησυχεί για την Άννα, αλλά δεν είναι σίγουρος πως συμβαδίζουν στα πλάνα της για το μέλλον. Ενώ η Caroline απολαμβάνει την μέρα της ως Βασίλισσα της γιορτής, προσπαθεί να βοηθίσει τον Ματ και τον Tyler να τα ξαναβρούν.
Τέλος, αν και ο Damon με τον Alaric προσπαθούν να τον σταματήσουν, ο John Gilbert βάζει σε 
εφαρμογή ένα σχέδιο που θα φέρει στην γιορτή χάος, καταστροφή και θανάτους.