Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

The Vampire Diaries 1x1 "Pilot"




Το επεισόδιο ξεκινάει με κάποιον να μιλάει για την ζωή του, είναι ο Stefan και λέει: "Για πάνω από έναν αιώνα ζούσα κρυφά, κρυβόμουν στις σκιές, μόνος στον κόσμο. Μέχρι σήμερα. Είμαι βρικόλακας. Αυτή είναι η ιστορία μου."
Έξω από το Mystic Falls, ένα νεαρό ζευγάρι τσακώνεται μέσα στο αμάξι μέχρι που αντιλαμβάνονται πως στον δρόμο υπάρχει κάποιος ξαπλωμένος στην μέση του δρόμου. Το αγόρι βγαίνει έξω να κοιτάξει για τον άνθρωπο. Εκεί δέχεται επίθεση. Η κοπέλα, αδυνατόντας να βρει σήμα βγαίνει έξω από το αμάξι και φωνάζει το αγόρι της. Ξαφνικά το σώμα του αγοριού προσγειώνεται στο παμπρίζ του αυτοκινήτου. Ουρλιάζει και αρχίζει να τρέχει πανικοβλημένη και δέχεται και αυτή επίθεση από κάποια δύναμη που δεν φαίνεται.


Η φωνή του Stefan συνεχίζει: "Δεν έπρεπε να γυρίσω πίσω. Ξέρω τον κίνδυνο. Αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Έπρεπε να την γνωρίσω."
Στο σπίτι των Gilbert, η Elena βρίσκεται στο δωμάτιό της και γράφει στο ημερολόγιό της: Αγαπημένο μου ημερολόγιο: Σήμερα θα είναι διαφορετικά. Πρέπει να είναι. Θα χαμογελάσω και θα είναι πιστευτό το χαμόγελο μου. Αυτό το χαμόγελο θα λέει "Είμαι μια χαρά, ευχαριστώ." "Ναι, αισθάνομαι πολύ καλύτερα." Δεν θα είμαι πια το μικρό λυπημένο κοριτσάκι που έχασε τους γονείς του. Θα κάνω καινούργια αρχή, θα γίνω κάποια νέα. Είναι ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρω."


Στο λύκειο του Mystic Falls, ο Stefan  υποχρεώνει (με δύναμη βρικολάκων) την γραμματέα του σχολείου να τον δεχτεί ως μαθητή στο σχολείο ενώ η Bonnie (καλύτερη φίλη της Elena) και η Elena τον κοιτάνε από πίσω. 

Η Elena βλέπει τον Jeremy(τον αδερφό της) να μπαίνει στην τουαλέτα των αντρών και τον ακολουθεί και τον κατηγορεί πως παίρνει ναρκωτικά. Όταν η Ελένα βγαίνει έξω από τις τουαλέτες πέφτει πάνω στον Stefan. Συμπεριφέρονται περίεργα-άβολα μέχρι που η Elena φεύγει κοιτάζοντάς τον.


Στο μάθημα του κύριου Tanner, η Bonnie στέλνει μήνυμα στην Elena πως ο Stefan την κοιτάει επίμονα.


Στην συνέχεια, στο νεκροταφείο του Mystic Falls, η Elena κάθεται στον τάφο των γονιών της και γράφει στο ημερολόγιό της: Αγαπημένο ημερολόγιο, τα κατάφερα κατά την διάρκεια της μέρας. Πρέπει να έχω πει "Είμαι μια χαρά, ευχαριστώ" τουλάχιστον 37 φορές. Και δεν το εννοούσα ούτε μια. Αλλά κανείς δεν το πρόσεξε. Όταν κάποιος σε ρωτάει πως είσαι, στην πραγματικότητα δεν περιμένει απάντηση.


Ξαφνικά, το τοποίο γεμίζει με ομήχλη και ένας κόκορας προσγειώνεται σε έναν τάφο. Προσπαθεί να το αγνοήσει και να το διώξει, αλλά όταν γυρνάει είναι ακόμα εκεί και αρχίζει να τρέχει φοβισμένη. Πέφτει κάτω και σε ένα λοφάκι βλέπει τον Stefan να κάθεται εκεί. Ρωτάει αν είναι καλά και πως ήρθε να δει την οικογένειά του. Τότε συστήνονται. Βλέπει το δαχτυλίδι του και μετά αντιλαμβάνεται πως αιμορραγεί.  Τότε εκείνος αλλάζει όψη και της λέει πως πρέπει να φύγει.


Αργότερα στο σπίτι των Salvatore  ο Stefan γράφει στο ημερολόγιό του για την συνάντησή του με την Elena: "Έχασα τον έλεγχο σήμερα. Ό,τι έχω θάψει μέσα μου, βγήκε στην επιφάνεια. Απλά δεν μπορώ να της αντισταθώ'".


Στο Mystic Grill, ο Jeremy ρωτάει την Vicki γιατί τον αγνοεί. Εκεί κοντά, ο Matt (αδερφός της Βίκυ και πρώην της Ελένα) και ο Tyler(γιος του δημάρχου) συζητάνε για την σχέση της Vicki με τον Tyler.
Στο σπίτι των Gilbert, η Elena εκλήσεται όταν βλέπει τον Stefan στην εξώπορτα όταν βγαίνει έξω. Της επιστρέφει το ημερολόγιό της και την καλεί να πάνε στο Mystic Grill μαζί.
Πίσω στο Mystic Grill, ο Matt και η Bonnie μιλάνε για την Elena και κοιτάνε τον Stefan και εκείνη να μπαίνουν μαζί στο μαγαζί. Ο Matt συστήνεται. Σε ένα τραπέζι ο Matt, η Caroline (φίλη Ελένας), ο Stefan, η Elena και η Bonnie μιλάνε και η Caroline αναφέρει το πάρτυ των Falls.
Στο σπίτι των Salvatore, Zach (συγγενής του Στέφαν) μπαίνει στο δωμάτιο του Stefan, κρατώντας ένα χαρτί με μια λίστα από μυστήριους θανάτους. Ο Stefan του λεει πως έχει τα πάντα υπό τον έλεγχό του και όταν ο Zach φεύγει, πάει σε ένα ντουλάπι και παίρνει ένα βιβλίο που μέσα του είχε την φωτογραφία μιας νέα γυναίκας η οποία μοιάζει πολύ με την Elena, και πάνω στην φωτογραφία γράφει "Katherine 1864".
Στο πάρτυ στο Falls, ο Stefan φτάνει και η Caroline τον περιτριγυρίζει. Γύρω γύρω από την φωτιά, η Bonnie δίνει στην Elena ένα μπουκάλι ποτού και έχει ένα όραμα θανάτου. Φεύγει ενώ ο Elena βλέπει τον Stefan πίσω της. Στην γέφυρα, η Elena του λέει για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα  που οι γονείς της είχαν. Ο Stefan της λεει πως δεν θα είναι στεναχωρημένη για παντα...


Πίσω στο πάρτυ, ο Matt λέει στην Elena πως ακόμη πιστεύει πως μπορούν να είναι μαζί σαν ζευγάρι. Η Caroline τρώει χυλόπιτα από τον Stefan. Ο Στέφαν προσεγγίζει την Elena, η οποία βλέπει τον Jeremy να φεύγει στο δάσος και τον ακολουθεί. Ανακαλύπτει το σώμα της Vicki. Επιστρέφουν στο πάρτυ για βοήθεια ενώ ο Stefan έχει εξαφανιστεί.
Στ σπίτι τον Salvatore, ο Στέφαν επιστρέφει και λεει στον Zach για την επίθεση. Στο δωμάτιό του, εμφανίζεται ένα κοράκι και όταν πετάει μακρυά έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον μεγαλύτερο αδερφό του τον Damon. Ο Stefan ρωτάει τον Damon γιατί επέστρεψε αλλά δεν παίρνει απάντηση.


Στο Falls, η Bonnie λέει στην Elena για το όραμά της. Στο δωμάτιο του Stefan, ο Damon προκαλεί τον μικρό του αδερφό μέχρι που ο Stefan δείχνει το βαμπιρικό του πρόσωπο και τσακώνονται ώσπου πετάγονται και οι δυο έξω από το παράθυρο. Έξω ο Damon τον προηδοποιεί να μην τα ξαναβάλει μαζί του και πετάει τον Στέφαν στο γκαράζ.


Στο Mystic Grill, η Bonnie μιλάει στην απογοητευμένη Caroline η οποία ζηλεύει την Elena και που νομίζει πως την ανταγωνίζεται. Στο νοσοκομείο η Vicki ξυπνάει και ψιθυρίζει στον Μάτ την λέξη "Βρικόλακας".


Η Ελένα γράφει στο ημερολόγιό της: Αγαπημένο ημερολόγιο - "Δεν μπορούσα να είμαι πιο λάθος. Νόμιζα πως μπορούσα να χαμογελάω και να το ξεπεράσω. Πως μπορώ να προσποιηθώ πως όλα είναι εντάξει." Εν τω μεταξύ ο Stefan, στο σπίτι του, κοιτάει την φωτογραφία της Katherine και γράφει στο δικό του ημερολόγιο: "Είχα ένα σχέδιο. Ήθελα να αλλάξω το ποιος ήμουν. Να φτιάξω την ζωή μου με κάποιον νέο, κάποιον χωρίς το παρελθόν.''  "'Χωρίς τον πόνο, κάποιος ζωντανός".  Η Elena συνεχίζε:ι στο ημερολόγιό της: "Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Τα άσχημά πράγματα μένουν μαζί σου. Σε ακολουθούν''.


Στο τέλος του επισοδείου η Ελένα ζητάει από τον Στέφαν να περάσει μέσα στο σπίτι... (Οι βρικόλακες πρέπει να προσκληθούν από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού για να μπουν μέσα στο σπίτι αλλιώς δεν μπορούν.)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου